tirsdag den 25. oktober 2011

Pileflet #9 og nyt værktøj

Så er endnu en kurv i Pileflet kommet til verden.
Denne gang med træbund. Tror næste gang jeg vil give bunden lidt brun lakbejse.
Denne gang er der flettet Fransk sideflet med tilbageslag og Irsk bort.
Skiftevis gul og rød pil.
Ja den er ikke helt klippet ren endnu. Jeg lader den lige tørrer færdig. 
Hanken er denne gang fra en Dragepil.
Salix 'Sekka'
Den kan med fordel sættes i et vildt hegn ellers bagerst i haven hvor der er plads til dens smukke bevægelser.
Ja og så har jeg købt mit første stykke pileværktøj. En Træsyl, som en rar ældre herre har lavet til hele holdet for en meget lille penge.
Smuk og LÆKKER at røre ved.

6 kommentarer:

 1. Hej. Du er den første her i blog-land, som jeg har set flette. Jeg er selv en habil fletter, men der er år imellem, at jeg er meget aktiv på det punkt. En super flot kurv du har lavet, men jeg kan ikke rigtigt se hvordan hanken ser ud, er den flettet?

  Hilsen fra Lone

  SvarSlet
 2. Hej.
  Jeg er nybegynder i pilefletteriet, men syns det er rigtig spændende! Startede i en flettekreds i foråret.
  Hanken er ikke flettet men er en flot gren fra Dragepilen (Salix 'Sekka') Kan købes/bestilles i de fleste havecentre. Men skal stå et sted hvor den må fylde.

  SvarSlet
 3. Det er ret godt gået, hvis du er nybegynder. Rigtig flot og jeg elsker den hank. Har aldrig selv brugt grene som hank, men det må være min næste udfordring ud i pileflet.

  SvarSlet
 4. Troldhassel og lignende er også spændende hanke :o)

  SvarSlet
 5. Velkommen i pileuniverset. Har selv været med der de sidste 30 år. Mere eller mindre aktivt. Men i rigtig mange år som prof. Ja, jeg syntes også at du skal bejdse bunden næste gang. Evt.giv den noget kulør. Hvis du yderligere vil forsegle farven på bunden, så giv den lidt bivoks. Hvis du har nogle af de gode flettebøger, så brug dem når du skal lægge kanten på kurven. Hvis jeg skal være lidt kritisk, over for en nybegynder, så kan jeg se at din kant ikke er helt i orden. Nu er kanter heller ikke det letteste at lave. Men hæng på, der er kun en vej, fremad. Gentagelse er det eneste som du bliver dygtigere af. Flette hilsner Anne

  SvarSlet
 6. Folehave's Univers: Mange tak for velkomst :-) Det lyder spændende med bivoks... Har jeg ikke hørt om endnu. Spørger man en biavler efter sådan noget? Jeg ejer desværre ikke en eneste pilebog. Men ja jeg syns heller ikke at mine kanter er fine. Jeg syns de skal være tykkere. Men jeg er nok typen der spørger "læreren" til råds og så gør som hun foreslår. Kan du specisere Fejlen(e)? Tusind tak for ordene og dejligt med velment kritik!!

  SvarSlet