lørdag den 9. juni 2012

TILLYKKE Danmark og lidt planteinspiration

 Trolden i sin fine Hummel dragt hepper på Fodbold-drengene og puster mælkebøtter! Sikke lang tid han kunne bruge på mælkebøtterne. Det er så hyggeligt når det er de små ting der fanger ham.
Og Tillykke til de danske Fodbolddrenge!!
 Flot løv der spiller til hinanden i staudebedet. Her Klokkeblomst, Hosta 'So Sweet', Hosta 'Cherry Berry' og Broget tvetand med rosa blomster.
 De fine Prydløg står stadig fint.
 Mine skønne Pudefloks har stået rigtig længe i år.
 Her sammen med Lodden timian ved frugtespalie ved terrassen.
 En af de sødeste små surbundsplanter jeg har. Rhododendron camtscaticum. Er den ikke bare sød?
 En ganske almindelig "kedelig" Hvidtjørn i skoven på gården.
 Min efterhånden store pink træpæon havde 3 knopper på trods af den hårde vinter. 1 knop er endnu ikke sprunget ud. Jeg købte den som gul eller orange sidste år men da den endelig sprang ud var den pink. Jeg har lært at holde af den alligevel. Og har i år købt en ny gul/orange som jeg så håber har den rigtige farve. I baggrunden af denne træpæon star en gul Thuja, Thuja '4ever Goldy', den får pæonen til at skrige endnu mere i farven.
De sidste tulipaner for i år. Hvid liljeblomstrende.
 En dag der var dækket op med lækre farver og mit nyeste loppefund! (Rösti æggebægre!!)
Bjørnerod.
Det er sjældent at jeg får brugt den blomster ret meget. Men løvet og frøstande bruger jeg i næsten alle de buketter jeg laver fra haven.
Jeg skal snart udvide mit buket/snit bed.... Så.... Hvad er din farvorit når det gælder snitblomster til hjemmelavede havebuketter?

4 kommentarer:

 1. Hej,

  Tak for besøget.. :) sikke en dejlig blog du har, og skønne billeder.. Skøn dreng du har! Glæder mig til vi også skal have en dejlig have, med plads til blomster, hængekøje, måske et fodboldmål.. :) ja drømmene er mange, så må vi se hvor mange der kan opfyldes.. :)

  ha en dejlig dag.

  kh Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv Tak! Og tak for de dejlige ord! Det er altid rart når andre mennesker har de samme interesser som en selv. Faktisk har jeg kun ca. 100m2. have hvor jeg bor nu. Men mandens farbror har en gammel gård med stor have hvor jeg får lov at slå mig løs :0) Men jeg drømmer/leger at det er min egen have.

   Slet
 2. Super blog som jeg vil følge fremover...
  Som frøsamler er jeg megett interesseret i din blomstrende Bjørnerod, ved du om frøene er spirredygtige, for så vil jeg meget gerne bytte eller hvad vi nu kan finde ud af

  MVH Frønørden

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej og Tak!
   Hmm... Jeg har lige klippet frøstandende af for nogen uger siden, men skal lige se om jeg har gemt lidt frø i år. Jeg plejer at klippe frøene af, men alligevel har jeg 2 frøplanter i mellem mine jordbær. Men jeg skal være ærlig og sige at jeg ikke har prøvet at så dem med vilje. Så jeg ved ikke hvor god spireevnen er. Jeg kan lige prøve at høre min tidligere kollega om de frø hun fik virkede ;0)

   Slet