tirsdag den 17. april 2012

Vedligeholdelse af læhegn, Elmesyge og mosegrise...

På gården er der forskellige læhegn rundt omkring. 
Nu har vi vidst nok ryddet op i alle de døde Elmetræer og  plejet de planter lidt, som skal blive stående.
 Naturmanden var igang med motorsaven igen.
 Ja jeg er altså dybt fascineret af alle de alger, mosarter og lav der gror på forskellige typer bark og overflader. Her er det en hyld der har fået festtøj på.
 Her er tegnet på Elmesygen i de døde træer. Disse meget smukke mønstre er lavet af Elmebarkbillens larver. Billen ligger typisk æggene på en lang række og efterhånden som de klækker kravler de ud, så det fine mønster kommer som en "fin sol". Ja det var jo kun de smittede Elmebarkbiller der var skyld i den voldsomme Elmesyge, som var skyld i næsten alle Elmetræer forsvandt. I planteskoler tør vi stadig ikke sælge de almindelige Elmetræer.
 Et enkelt træ skulle have hjælp til at komme ned at ligge.
 Ja og så har vi haft besøg i vores frugttræer :-( Først troede jeg det bare var en hare, så jeg satte barkbeskyttere på resten af frugttræerne. Men da jeg så ville grave træet op, for at plante en af de hjemmelavede frugttræer derom, opdagede jeg til min skræk at der INGEN RØDDER var tilbage!! PIS! 
Har i nogen gode råd mod mosegrise?
 Trolden slæbte grene ud og mor legede med ørnenæb.
Senere viser jeg hvad vi har plantet efter med.
Lige et smil til sidst. De dejlige tyrekalve bøvler i båsen. Jeg tror de bliver glade når de snart bliver lukket ud på græs igen :0)

6 kommentarer:

 1. Jeg er desværre i samme situation som dig. Jeg har også mistet frugttræer, blomsterløg o.l. Har faktisk lige klaget min nød, på min blog.

  Jeg gætter på, at det er vigtigt at bekæmpe sine muldvarpe, da mosegrisen overtager dens gange. Vi har rimelig hæld med at fange muldvarpe i saks.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh... Dumme grise! Ja vi fanger også muldvarpen når den er forbi. Men grisen har vi ingen våben mod...

   Slet
 2. Vildt med dine frugttræer - ja, man skulle da umiddelbart tro, at det var en hare, der havde været på spil. Jeg frygter altid mosegrisene, men vi har ikke haft dem, siden vi fik katte, så måske var det en idé? Til gengæld har vi masser af muldvarper.

  God weekend :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for idéen med katte mod mosegrise. Vi har 3 katte. Men det kunne da være en fin undskyldning til at få en mere ;0) Mon det nye muldvarpeskræmme middel virker med mosegrise. Det skal vist afprøves. Weekenden var god.Blev brugt på sydsjælland i familiens tegn. Håber du også nød din :-)

   Slet
  2. Det lyder dejligt med Sjælland :-)

   Jeg ved faktisk ikke, om det også virker mod mosegrise.

   Jo tak - var på plantemarked i Kiekeberg (Hamburg) - se evt. min blog :-)

   Rigtig god aften.

   Kh. Marlene

   Slet
  3. Ja jeg så godt de fine billeder igår.... og er da NÆSTEN ikke misundelig.... Griner...

   Slet