søndag den 27. maj 2012

Wok mad med kylling og æble crumble kage

Min mor og søster syns tit jeg laver spændende mad og vil gerne bede om opskrifter, så det vil jeg fremover prøve at huske engang imellem på bloggen.
Jeg elsker wok mad!
Her har jeg svitset løg,hvidløg, karry, gurkemeje og kameleonplante i olie.
Puttet kylling i små stykker ved.
Når kyllingen ikke ser rå ud på ydersiden mere, tager jeg det tykke i en dåse kokosmælk og hælder ved. (Nej jeg bruger ikke light produkt!)
Så ligger jeg låg på og lader det simre lidt mens jeg sætter vand over til ris og dækker bord.
Så tilsætter jeg diverse grønt - Denne dag bare en wokblanding fra køledisken.
Når risene er færdige er wokretten også færdig.
Er du i tvivl så test et stort stykke kylling.
Jeg pifter op med forskellige ting. Denne dag var det peanuts men det kunne også have været græskarkerner, pinjekerner eller sød chili sauce.
Har du en favorit wok-ret?

Jeg syns tit det er svært at finde på hvad man skal lave til aftensmad om sommeren! Det skal helst være friskt og let mad når det er varmt. Så jeg prøver en masse nye opskrifter jeg finder hist og pist. Jeg skal gøre hvad jeg kan for at huske at linke til de bedste jeg finder på nettet.

Her en næsten klassisk Æble crumble kage, kun anderledes fordi jeg har haft lagt æbleskiverne i lækker dessert vin nogen timer inden de skulle bruges. MUMS! Det var godt!

2 kommentarer:

 1. Uhmmm, skønt skønt. Har selv bullermeget koreander i køkkenhaven og kylling på køl, så vi skal da ha wok-ret i aften. tak for god inspiration, selvom det ikke har så meget med have at gøre.

  Solskinssmil fra
  Marianne med
  Den helbredende have

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe ja det er dejligt at blive inspireret lidt i blogland! Jeg har ofte svært ved at finde på aftensmad, specielt når det er varmt.
   Ja her er meget andet end have. Er 50% af mine indlæg om have så er jeg heldig.
   Jeg er gartner så jeg har brug for andre tanker når ikke jeg er på arbejde.

   Slet