tirsdag den 9. oktober 2012

Haven er så dejlig!!

Jeg elsker min lille have! 
Den bliver svær at sige farvel til når vi skal flytte på gården. Men de fleste planter bliver flyttet med :-)
Her er det mit dejlige søjleæble 'McIntoush'. 
Frugttræer i søjleform er en fantastisk ting. Kan passe ind i alle haver og sågar på små altaner! 
Jeg havde en ældre kunde en dag som var flyttet fra sin store have med meget frugt. Hun savnede sådan sin have her i høst-tiden.... Men der var jo ikke plads i hendes lille ældrebolig have. I skulle se den lille dame stråle som en sol, da jeg fortalte hende om søjleæblerne. Hun blev så lykkelig over at kunne have 3 forskellige æbletræer langs hækken! Så ved man bare at resten af dagen, bliver en skøøøøn en af slagsen :-)  
Her er en anden plante jeg er rigtig glad for at have i min have: Hypericum 'Miracle White'.
Jeg skal senere have mig Perikon i rød og orange også. De er så nemme at have og gør lige lidt ekstra ved de hjemmelavede havebuketter.
Men hende den hvide her har været så dygtig at smide et par spiredygtige frø.... og se lige en fin Perikon jeg har fået.... Med GRØNNE bær. Jeg er vild med den! 
Er der nogen af jer som jeg har sendt frø til som har haft held med at så? 
 
 Trolden sætter også stor pris på blomster. Tit når vi skal i dagpleje siger han: "Bomst Hanne" og peger... Ja mor kan ikke stå for det så hans dagplejemor bliver ofte forkælet med en lille blomst. Alt fra Georginer, Blåhat, Scabiose til tagetes og kløver. 
Clematis 'Arabelle' som har blomstret SÅ smukt de sidste 2 mnd. 
Nu er den snart på det sidste... Men hvor har jeg bare nydt den.

Hvad sætter du størst pris på i din have lige nu?

1 kommentar:

  1. Dejlig historie med den ældre dame og æbletræerne :-) Det er så dejligt når man kan vejlede nogen, så de ser nye muligheder :-)

    SvarSlet